Vurderer du å bli fórvert?

Kennel Vida Alegre er et lite oppdrett av dvergpudler og flatcoated retrievere. For å kunne drive med oppdrett trenger man flere hunder og variasjon. Noen av hundene bor her hos oss og lever hele livet sitt her. De er en del av familien døgnet rundt. I tillegg er vi avhengige av fórverter. På denne måten kan vi beholde flere av de valpene vi synes er verdt å bruke videre i avl.

Hundene som bor i fórhjem blir en del av den familien de bor hos med turer, kjærlighet og omsorg, akkurat som de hundene som blir hos oss hører til hos oss. En fòrvertsavtale er en fordel for fòrvert i forhold til at han/hun får den "beste" hunden fra et kull uten store økonomiske utgifter der og da, da man ikke betaler noe for selve hunden. Fòrvert får tett og god oppfølging av hunden, ifl. pelsestell, fòring, oppdragelse og ellers spørsmål som dukker opp underveis. I tillegg vil flere få mulighet til å bli kjent med, og leve sammen med denne flotte rasen vår.

Etter at avtalens vilkår er oppfylt kan fórvert selv velge om hunden skal fortsette å stå registrert på oppdretter eller om den skal overføres til fórvert. Dersom den fortsetter å stå på oppdretter, vil den fordelaktige forsikringen hos Agria fortsette å løpe. Dersom hunden skal overføres til fórvert, kan dette tidligst gjøres tre år etter at den siste valpen er født, da forsikringen må fortsette i tre år for å dekke eventuelle skjulte feil hos valpene.

Vi setter ut både valper og noen ganger også voksne, ferdigstilte hunder. Valper vi setter ut på fòr er som regel tisper, og det er viktig at det er en tett og hyppig kontakt mellom fórvert og oppdretter. Fórvert vil bli opplært i pelsstell på pudlene, men oppdretter stiller seg til rådighet for å følge opp pelsstellet.

Hundene må være tilgjengelige for å være med på utstillinger, men fórvert vil få beskjed i god tid når hundene blir meldt på utstilling. Fórvert velger selv om han/hun vil være med på utstillinger. Vi er nøye på å fortelle alt som avtalen innebære, slik at fòrverten vet hva avtalen går ut på.

Vi inngår en skriftlig kontrakt, men mange av detaljene blir snakket om muntlig, og noen ting må man bli enige etterhvert som samarbeidet pågår. Frem til nå har vi hatt gode samarbeid med våre fórverter, og det er mulig å få snakke med noen som allerede har vært fórverter for oss for å høre hvordan de har opplevd det. Kunne du tenkt deg å være fòrvert? Ta kontakt og fortell om deg / og evt. din familie, og dine ønsker.

AVTALENS INNHOLD I GROVE TREKK:

Fòrvert overtar hunden vederlagsfritt. Det daglige ansvaret ligger hos fòrvert og de må selv ta ansvar for sitt hundehold. Forvert må holde hunden i sunn og i normal god form. Fòrvert må ha økonomi til å kunne holde et normalt hundehold, dvs. at fòrvert dekker trekking av evt. melkehjørnetenner som ikke har falt ut av seg selv ved 5-6 mnd. alder, stell, vaksinasjon hvert år, veterinærbesøk, valpekurs, fòr og div. utstyr inkl. pelsstellutstyr. Oppdretter dekker alle utgifter som er direkte tilknyttet avl og oppdrett.

Vi tar ansvar for å stelle hunden, dvs. bad/føn, ørenapping og, kloklipp, og fullt klipp av hele hunden. Fòrvert må ha mulighet til å levere hunden til oss for fullt stell hver 4 uke, men med noe hyppigere når hunden er valp og mens den er i utstillingspels. Når hunden kommer inn til stell fører dette til at oppdretter fortsetter å kjenne hunden og bygger relasjon til å kunne vise den på utstilling og eventuelt kunne være en støtte under en fødsel. Oppdretter gir fòrvert grundig innføring av lettere pelsstell som børsting, bading, føning og kloklipp.

Ønsker fòrvert å lære å barbere snute og poter på hunden selv, gir oppdretter opplæring i dette. Oppdretter gir fòrvert råd / innføring i å håndtere hunden og veiledning i oppdragelse av hunden. Fòrverten står fritt til å bruke hunden i agility, lydighet o.l. men må dekke kursavgifter og evt. påmeldinger til konkurranser selv.

Når tispa skal pares leveres tispa hos oss, tispa pares og fòrvert får hunden tilbake under drektighet. Når tispa skal ha valper leveres hunden til oss en uke før termin og kan hentes hjem av fòrvert etter at valpene er 8 uker gamle. I perioden tispa er hos oss kan selvfølgelig fòrvert komme på besøk å hilse på mor og barn.

Oppdretter har alle avlsrettigheter på hunden, og har ansvar for all organisasjon rundt dette. Oppdretter har 2 til max 3 kull pr. tispe, antall kull avhenger av tispas helse fortløpende og oppdretters behov for avkom i avlsarbeidet. Uansett vil tispas helse alltid være 1.prioritet.

Det er en fordel at fòrvert kjøper seg en blåser, i tillegg er det viktig å skaffe seg karde, kam, shampoo/balsam, bur i bil. Hvis fòrvert ikke lenger har mulighet til å overhold sin del av avtalen, eller det bevislig er misligholdelse av hundeholdet, leveres hunden tilbake til oppdretter.

Dersom det er noe som er uklart eller man ikke trives med i avtalen er det viktig at det er dialog så man kan finne en god løsning. Vi er kun en telefon eller en melding unna.

Del denne siden